Mære kirke

Pensjonistene vil reise i Trøndelag

Skrevet av Kai Lennert Johansen

Reisetrangen hos nordmenn er stor nå når pandemien ser ut til å nærme seg slutten, og ikke minst er den stor blant oss trønderske pensjonister. Endelig ser det ut til at vi får lov til å bevege oss mer omkring også i vårt eget land etter at mange kommuner i perioder nærmest har vært nedstengte. Vi som er pensjonister er en gruppe som generelt er reiseglade, og vi prioriterer nye opplevelser og impulser gjennom å oppsøke nye og ukjente reisemål, ikke minst i vårt eget land og i særdeleshet i vårt eget fylke.

Ved å studere reiselivsbrosjyrer og ulike nettsider vil vi oppdage at vi i vår trønderske nærhet har mange muligheter for å få ny kunnskap, flere kulturopplevelser og nye impulser. Og det er nettopp det vi søker. Både langs vår trønderske kyst og i innlandet har kommuner, organisasjoner og institusjoner lagt forholdene til rette for kortere og lengre opphold der vi kan kombinere besøk på historiske steder med ulike fritidsaktiviteter med alt fra sjøfiske til kulturopplevelser og organiserte turer i vår vakre natur.

Og vi har tid! Mange av oss er også historieinteresserte, og her har Trøndelag en hel flora av historiske steder som det er meget vel verdt å besøke. Vi er faktisk unike i landssammenheng!

Vi er derfor glade for at Arbeiderpartiet vil stille opp med målrettede og langsiktige tiltak i sin vekstplan for reiselivet i Trøndelag gjennom bla. Innovasjon Norge. Det at vi får kjennskap til og kunnskap om hvilke muligheter reiselivet har å by på i Trøndelag, blir vi motiverte til å utnytte de mulighetene som finnes. Ved å gjøre det, vil vi ikke samtidig bare styrke næringslivet i den enkelte trønderske kommune, men også bidra til å skape flere arbeidsplasser og lokal verdiskaping. Slik kan vi også styrke kulturlivet i de ulike kommunene. Dette er klare målsettinger som Arbeiderpartiet vil arbeide særlig for gjennom en egen næringsstrategi når vi erobrer regjeringsmakten!

Kai Lennert Johansen

Kai Lennert Johansen