May Britt Lagesen, portrettfoto, rød bakgrunn.

Bli kjent med 3. kandidat May Britt Lagesen!

Nå er det vanlige folk sin tur!

Et kulturliv å komme tilbake til når verden blir normal igjen. 

Kulturen og idretten har stått i knestående siden pandemien traff landet vårt. May Britt Lagesen er kultur- og idrettspolitiker i Trøndelag med draktnummer 10 og kapteinsbind på arma. Vi må slå ring om kulturen og idretten før det ikke lenger er noe å slå ring om. 

Kulturlivet - de som lever av å underholde, engasjere og formidle - har blødd fra et åpent sår gjennom hele pandemien. Strenge restriksjoner og en utydelig kulturminister, som verken forstår eller klarer å sette seg inn i situasjonen, har ført til at mange kan se tilbake på et tøft år. Denne sommeren og høsten ser heller ikke ut til å bli noe særlig bedre, med avlyste festivaler, konserter og arrangementer. 

Frafallet fra idretten er enormt. Trøndersk idrett har mistet over 10 000 medlemmer det siste året. Det er alvorlig, for mange vil kanskje aldri komme tilbake til idretten.

- Jeg hørte om en fotballklubb som nå vurderte å sette opp treningsavgiften. Ganske mye faktisk. Og nå har vi hatt et år med pandemi, og jeg kjente at jeg ble rasende da jeg hørte det. Jeg ga klar beskjed om at jeg kommer i alle fall ikke til å forsvare det. - May Britt Lagesen

May Britt er vokst opp i en Arbeiderpartifamilie på Steinkjer. Hun ble blant de første utdanna barnevernspedagogene som jobbet i ungdomsskolen, tett på ungdom. Hvis samfunnet tar ansvar for alle, så får alle en mulighet. Det skal ikke legges i fanget på deg, men det skal ikke være noe som hindrer deg i å vokse opp til å bli det man vil. 

- Jeg skal være ærlig: jeg er et produkt av velferdsstaten Norge. Jeg var en av de som verken hadde fullført verken ungdomsskole eller videregående. Sosialdemokratiet ga meg muligheten til å gjennomføre.- May Britt Lagesen